Un microbuz care venea din Chişinău și se îndrepta spre Paris, implicat într-un accident în România!

Un microbuz care venea din Republica Moldova și se îndrepta spre Franța a fost implicat într-un accident produs joi dimineața, în localitatea Șintereag din județul Bistrița-Năsăud. Microbuzul s-a ciocnit într-o curbă cu un alt microbuz marfar. În urma impactului, microbuzele au fost aruncate la zeci de metri unul de celălalt.

Ca urmare, din cele zece persoane implicate în accident, trei au ajuns la spital, două la Bistrița și una la Beclean, restul suferind răni minore. Şoferii din cele două microbuze au fost extrași din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute.

Din primele date, se pare că șoferul microbuzului ar fi adormit la volan și astfel a ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu celălalt microbuz, care transporta legume.

Pasagerii spun că dormeau în momentul producerii accidentului și nu știu cum a reușit șoferul să piardă controlul volanului și să intre în microbuzul de marfă.

Se pare că una dintre cele  persoane care au ajuns la spital se află în stare mai gravă. La accident au intervenit două echipaje de descarcerare, patru echipaje SMURD, unul de terapie intensivă mobilă și trei echipaje de prim ajutor și două ambulanțe.

“Salvatorii au găsit 10 victime, dintre care două încarcerate, conducătorii auto din cele două microbuze. Aceștia din urmă au fost extrași din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Erau conștienți și cooperanți. Au fost predați echipajelor medicale pentru evaluare. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, 3 au ajuns la spital, două la Bistrița și una la Beclean, iar restul de 7, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.