Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.04.2015

10 motive de ce să mergi la Festivalul Polobocul de aur

10 motive de ce să mergi la Festivalul Polobocul de aur

Festivalul vinului artizanal, al tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare cu genericul  ,,Polobocul de aur” este organizat în premieră de Camera de Comerț și Industrie pe 25 aprilie curent, în satul Răciula, Călăraşi.

Festivalul are drept scop popularizarea vinului artizanal, a tradiţiilor naţionale de fabricare a acestuia şi produselor gastronomice autohtone; promovarea culturii de producere și consum și oferirea suportului Camerei de Comerț și Industrie și a altor instituții partenere producătorilor care doresc să se instituționalizeze pentru a-și putea comercializa produsele.

Evenimentul va dura întreaga zi, având un program amplu,  iar mai jos puteți găsi 10 motive de ce trebuie să fiți prezenți la Festival.

1. Vei gusta cele mai bune vinuri de casă

Concursul Polobocul de aur adună în tot anul cei mai buni producători de vin artizanal, anul acesta nu este o excepţie. În cadrul Festivalului vor fi prezenţi cca 40 de producători de vin de casă care vor expune spre degustare peste 100 de vinuri artizanale, iar vizitatorii vor avea ocazia să desemneze, prin degustare, cel mai bun vin la categoria „Preferința consumatorilor”.

2. Vei cunoaşte aromele autentice şi vei putea savura din bucatele specifice regiunii

La Festival sunt invitate cele mai iscusite gospodine din regiune, care ne vor delecta papilele gustative cu sărmăluțe, plăcințele și alte bunătățuri tradiționale locului. 

3. Vei avea ocazia să cunoşti atracţiile turistice din regiune

Pe parcursul zilei, operatorii turistici vor oferi tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar câțiva kilometri distanță de Răciula, inclusiv Mănăstirea Răciula, Frumoasa, Hârjauca, Hârbovăț, pensiunile Casa mierii și Casa părintească.

4.  Vei putea învăța cum să produci cel mai bun vin de casă

Atât vizitatorii, cât și producătorii de vin vor putea participa gratuit la două master class-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul național al Viei și Vinului și Asociația micilor producători de vin din Moldova. Master class-urile vor cuprinde informații despre selecția strugurilor pentru vin, procedurile și etapele de fermentare, conservarea vinului, standardizarea calității vinului și descrierea cadrului legal pentru înființarea unei entități comerciale. De asemenea, va fi aranjată și o mini expoziție a utilajului pentru producerea vinului.

5. Vei petrece timpul nu doar plăcut, dar și util

Vor fi oferite consultări individuale privind dezvoltarea propriei afaceri turistice rurale, dar și un seminar specializat privind „Modalitățile de înregistrare și deschidere a unei pensiuni rurale", susținut de Asociația Națională pentru Turism Rural, Ecologic și Cultural. În cadrul târgului meșterilor populari din regiunea Codrilor, care cuprinde raioanele Călărași, Ungheni și Nisporeni, vor fi organizate master class-uri în olărit, împletit în lozie și dogărit.

6. Acasă vei putea merge cu suvenire și obiecte de artizanat

Vizitatorii vor întâlni la festival localnici, dar și gospodari veniţi de prin satele vecine, meşteri populari cu obiecte confecționate de mână, specifice regiunii, de la care vor putea procura diverse obiecte de artizanat. Cu o investiție mică, veți rămâne cu amintiri de neprețuit.

7. Activități interesante și șansa de a încerca ceva nou

Cei prezenți vor avea ocazia să arate lumii cât sunt de iscusiți în ale gătitului și nu doar, vizitatorii vor fi implicaţi în mai multe activități, precum teatru gastronomic cu participarea personalităților din viața publică, concursuri gastronomice între gospodinele din regiune, dar și concursuri distractive de asamblare și de rostogolire a butoaielor.

8.  Te vei bucura de natură

Având în vedere că în această perioadă natura înverzește și totul prinde viață, evenimentul este tocmai potrivit pentru a ieși la natură și a respira aer proaspăt. Locul desfășurării Festivalului este unul pitoresc și înconjurat de monumente istorice și de valoare pentru neamul nostru, acesta se află la intersecția a patru mănăstriri, cu alte cuvinte cei prezenți la Festival nu vor pleca acasă fără să cunoască atracțiile turistice din împrejurime.

9. Atmosferă de sărbătoare

Pe durata întregii zilei este pregătit un program de dansuri și cântece populare susținute de ansambluri folclorice din regiune, astfel vizitatorii vor cunoaște amănunțit  specificul regiunii nu doar la capitotlul gastronomic, dar și  cel cultural.

10. Concert live cu PAVEL STRATAN.

Festivalul „Polobocul de aur” va culmina cu un concert live cu Pavel Stratan, renumit pentru modul în care a cântat vinul și originar de pe meleagurile Călărașiului.

Pe 25 aprilie, la Răciula, vei avea rara ocazie de a te simți bine, ascultând piesele îndrăgite ale lui Pavel Stratan!

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus