Practica internaţională arată că implementarea sistemelor automatizate de supraveghere pe sectoarele cu risc sporit de accidente rutiere este una dintre cele mai eficiente soluţii de prevenire şi reducere a numărului de accidente.
 
Instalarea camerelor în Chişinău, dar şi pe unele trasee naţionale, a contribuit la reducerea numărului accidentelor şi, implicit, la salvarea de vieţi omeneşti. Indiferent dacă au fost sau nu amendaţi, conducătorii auto spun că monitorizarea video a circulaţiei rutiere este necesară, deoarece îi determină pe şoferi să fie mai atenţi la drum.
 
În sectorul Botanica unde sunt amplasate 10 posturi de monitorizare a circulaţiei, numărul accidentelor grave, comparativ cu anul precedent, s-a redus cu 7,4%, fiind înregistrate 201 accidente, soldate cu 12 persoane decedate, în scădere cu circa 30%, şi 232 de persoane traumatizate, în scădere cu peste 13%.
 
Spre comparaţie, în sectorul Buiucani unde sunt amplasate doar 3 posturi de monitorizare, dinamica accidentelor rutiere este în creştere, fiind înregistrate 195 de accidente, în creştere cu 12%, în urma cărora au decedat 18 persoane (+125%), iar altele 248 (+16%) au suferit diverse traumatisme rutiere.  
 
Şi extinderea posturilor de monitorizare a traficului pe traseele naţionale, ce intersectează raioanele Anenii Noi, Cantemir, Criuleni, Hânceşti şi Ungheni, a dus la reducerea numărului accidentelor rutiere, a persoanelor decedate şi traumatizate.