Pavel Filip despre semnarea acordului cu FMI: Suntem pe aceeași undă

Prim-ministrul Pavel Filip s-a referit astăzi, în debutul ședinței de Guvern, la semnarea noului Acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI).

Filip i-a îndemnat pe subalterni să se implice în negocieri “tot atât de responsabil precum au fost până acum”.

 Astfel încât de pe data de 5 până pe 15 iulie la maximum să fim eficienți pentru a reuși un rezultat pozitiv în negocieri. Este foarte important și vom totaliza o viziune coerentă și comună asupra discuțiilor cu delegația FMI astfel încât să fim cu toții pe aceeași undă, de fapt suntem pe aceeași undă după toate discuțiile care le-am avut până acuma și precum spuneam să obținem acest acord de care depinde de fapt foarte mult în continuare reluarea relațiilor financiare cu partenerii de dezvoltare, a spus Filip.

În context, oficialul a menționat că prioritatea Executivului este să deblocheze finanțările din exterior “care ne vor da posibilitatea să repornim proiectele investiționale și la rândul lor ar însemna repornirea motorului economic”.

“Dar dincolo de aceasta eu chiar vreau să scot în evidență că este vorba nu doar despre fondurile venite de la UE sau Banca Mondială, dar și de un semnal puternic de încredere pentru investitorii străini că Moldova este stabilă și că are perspective economice bune”, a adăugat acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.