Veste bună! Salariile pedagogilor vor creşte de la 1 septembrie 2016

Profesorii vor primi salarii mai mari de la 1 septembrie 2016. Majorarea cu 8,6 la sută a fost aprobată astăzi în cadrul şedinţei Guvernului. Pentru implementarea proiectului sunt necesare aproximativ 85 milioane de lei.

De aceea, pentru a intra în vigoare este necesară şi adoptarea acestui proiect în Parlament.

Guvernul a aprobat decizia în contextul creșterii salariului mediu pe economie, prognozat pentru acest an. Pentru a alinia leafa profesorilor la salariul mediu, aceasta urmează a fi majorată cu 8,6%.

Astfel, potrivit proiectului, un profesor universitar va ridica lunar un salariu între 3.625 şi 4.030 de lei.

În acelaşi timp, un lector superior va primi aproape 3.360 de lei. Iar Salariul mediu al unui profesor cu studii medii şi superioare va fi între 2.700 şi 3.000 de lei.

Pentru anul 2016, salariul mediu prognozat este stabilit în cuantum de 5050 de lei pe lună.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.