Ambasadorul SUA de la Chișinău recomandă autorităților să implementeze reforme

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, recomandă autorităților de la Chișinău să mențină ritmul de implementare a reformelor. Recomandarea a fost făcută de Pettit în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

Filip a mulţumit Guvernului de la Washington pentru suportul şi asistenţa de durată în modernizarea ţării şi promovarea valorilor democratice.

Premierul a vorbit despre priorităţile echipei guvernamentale în prezent şi obiectivele pentru perioada următoare, menţionând că implementarea Foii de parcurs privind agenda de reforme şi stabilizarea situaţiei financiar-economice sunt aspectele principale în activitatea Cabinetului de miniştri. De asemenea, Prim-ministrul a subliniat buna colaborare cu majoritatea parlamentară în acest proces.

„La moment avem implementate 68 % din acţiunile prevăzute şi, până la sfârşitul lunii iulie, aşa cum am stabilit, vor fi realizate toate angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare”, a specificat Premierul.

La rândul său, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, a menționat că „în general suntem satisfăcuți cu pașii de reformă, simțim progres și în acest sens vă felicităm. Guvernul lucrează mult, astfel vă încurajăm să menţineţi ritmul de implementare a reformelor”.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a problemei transnistrene, au abordat aspecte ce țin de consolidare a relaţiilor dintre cele două state, precum şi despre pregătirea pentru negocierea unui Acord de ţară cu Fondul Monetar Internaţional, o misiune a căruia urmează să vină la Chişinău la începutul lunii iulie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...