Nume
Parola
Vizualizări: 4244
Pavel Filip salută extinderea prezenței Ericsson în Republica Moldova
Chisinau, 23 Aprilie 2015 — Compania suedeză Ericsson, lider la nivel global în furnizarea de tehnologie și servicii de comunicații, își extinde operațiunile în țara noastră. La Chișinău a fost inaugurat astăzi, 23 aprilie, primul Centru Operațional Local de Administrare a Rețelelor Ericsson din Europa de Sud-Est.
Cu acest prilej, ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a declarat: ” Guvernul Moldovei apreciază înalt investițiile unor jucători globali importanți, precum Ericsson, într-o industrie de însemnătate strategică cum este cea a Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Scopurile dumneavoastră coincid, în mod fericit, cu ale noastre – să creștem și să extindem influența benefică a tehnologiilor, să dezvoltăm afacerile și să identificăm noi oportunități.”
Ambasadoarea Suediei în Moldova, Ingrid Tersman, consideră că deschiderea Centrului va aduce beneficii atât companiei, cât și ambelor țări. ”Creșterea industriei TIC va crea mai multe locuri de muncă, va reține sau întoarce în țară tinerii talentați. În Republica Moldova există potențial de dezvoltare a domeniului TIC, iar Ericsson, prin prezența sa, va face ca acest potențial să crească”, a spus ambasadoarea.
Potrivit reprezentanților Ericsson, Centrul Operațional de Administrare a Rețelelor va oferi servicii cu ajutorul cărora operatorii își vor putea reduce costurile, îmbunătățind, în același timp, performanța rețelelor proprii și fidelizându-și clienții. „ În ultimii 17 anii, am investit constant în dezvoltarea activităților noastre locale și am crescut de la doar 7 angajați la peste 80. Suntem hotărâți să continuăm să ne dezvoltăm și să creștem activitatea noastră din această țară în anii ce urmează”, a menționat Nunzio Mirtillo, Șef al Regiunii Mediteraneene în cadrul Ericsson.
Ericsson asigură soluții și servicii tehnologice și susține proiecte complexe de integrare de sisteme pentru cei mai importanți operatori telecom, companii și pentru Guvernul din Republica Moldova. Compania are clienți în peste 180 de țări și susține rețele care deservesc peste 2,5 miliarde de abonați, iar 40% din traficul mobil mondial este susținut de rețele Ericsson.