04:10:24 25.04.2024
Stiri

Șevciuk acuză „Promo-Lex”: „Au legături cu SRI”

Politică 23.04.2015 16:53 Vizualizări1248 Autor: Mariana Rață
Șevciuk acuză „Promo-Lex”: „Au legături cu SRI”


Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, acuză ONG-ul „Promo-Lex” de la Chișinău de colaborare cu serviciile secrete românești.

În cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, Șevciuk a explicat că așa-zisele servicii speciale ale lor ar fi stabilit existența unor legături între membrii ONG-ului și Serviciului Român de Informații. Ba mai mult, Șevciuk lasă să se înțeleagă că cele mai multe dintre dosarele penale pe numele așa-zișilor oficiali de la Tiraspol au fost pornite de Procuratura Generală la solicitarea „Promo-Lex”.

„Toate aceste probe ne dau temei să credem că organizația a fost implicată în acțiuni de sabotaj la adresa Transnistriei”, mai spune Șevciuk.

Contactat de Ziarl NAȚIONAL, Ion Manole, directorul executiv al „Promo-Lex”, a respins toate acuzațiile.

El a explicat că asociația niciodată nu a depus plângeri la Procuratură, dar avocații lor, în contextul apărării drepturilor unor persoane din stânga Nistrului, s-au văzut obligați să sesizeze instituțiile competente despre cazurile de încălcare a drepturilor omului, depistate de ei.

„Plângerile mereu au vizat situații, nu persoane. Nu noi, ci ei identifică persoanele vinovate”, afirmă Manole, care califică declarațiile lui Șevciuk drept o răzbunare pentru activitatea „Promo-Lex” în regiunea transnistreană.

Amintim că, săptămâna trecută, așa-zisului serviciu de securitate din Transnistria (KGB) a acuzat organizația „Promo-Lex” că planifică acțiuni destabilizatoare în regiune, care să contribuie la blocarea procesului de negocieri în formatul „5+2”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md