Iunie 2016, cea mai slabă lună pentru turismul din Antalya: Au venit cu 98% mai puțini turiști ruși

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Criza de securitate din Turcia și tensiunile apărute între Ankara și Moscova au dat peste cap planurile hotelierilor din Antalya, aceștia plângându-se că traversează cea mai grea perioadă din punct de vedere al intrărilor în unitățile de cazare.

Numărul turiștilor străini care au aterizat pe aeroportul din regiune în prima jumătate a lunii a scăzut cu 58,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar influența cea mai mare o au turiștii ruși, care au abandonat în masă ideea de a-și mai petrece concediul pe plajele din Turcia, observă Hurriyet Daily News.

Doar 3.517 ruși au ajuns în Anatlya între 1-16 iunie, marcând o scădere de 98,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Nici germanii nu mai sunt dornici să-și programeze concediul de vară în stațiunile turcești, după atentatul din Istanbul, petrecut în luna ianuarie, când 10 conaționali de-ai lor și-au pierdut viața.

Numărul turiștilor germani care au ajuns pe plajele Antalyei a coborât la 117.845, cu 45% mai puțin decât în urmă cu un an.

Ucrainenii ar putea redresa un pic situația din cel mai negru sezon înregistrat de industria de turism a Turciei, dar pun condiția că prețurile de acum să rămână neschimbate.

Peste 42.000 de turiști ucraineni și-au petrecut concediul în Antalya în primele două săptămâni ale acestei luni, dublu față de anul trecut.

Numărul ucrainenilor care ar putea să-și petreacă vacanța în Turcia ar putea ajunge la 1 milion de persoane, susține un reprezentant al industriei de profil de la Kiev, dar condiția de bază este ca oferta de preț făcută de hotelierii turci să nu se modifice.

Aceștia par însă neîncrezători în puterea de cumpărare a ucrainenilor, susținând că în acest moment numărul turiștilor atrași din Ucraina este dezamăgitor.

Iar situația nu se arată mai favorabilă nici când vine vorba despre alte piețe europene. „Am conceput un plan prin care să atragem turiști de pe alte piețe, dar problemele de securitate l-au dat peste cap. Iunie a ajuns o lună de coșmar pentru reprezentanții industriei de profil”, remarcă Ismail Tirali, managerul Susesi Luxury Resort.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...