Shevchenko va fi noul antrenor al Ucrainei, după eșecul de la Campionatul European

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ucraina, una dintre echipele care a dezamăgit cel mai mult la acest turneu EURO 2016 își schimbă antrenorul. Selecționerul Mihailo Fomenko și-a asumat fiasco-ul de la Europene și va demisiona, urmând ca locul său să fie luat de cel mai mare fotbalist din istoria Ucrainei: Andriy Shevchenko.

Meciul cu Polonia, din ultima rundă a grupei, de astăzi, este ultimul pe banca Ucrainei petru Fomenko. Odată întors în țară, tehnicianul de 67 de ani și va depune demisia.

Pentru Shevchenko, legendarul atacant al lui AC Milan, noul statut, de antrenor, este unul inedit. După retragerea din activitate, în 2012, Sheva a intrat în politică, în Partidul Social Democrat Ucrainean, candidând, fără succes, la alegerile parlamentare din același an. Tot atunci, Shevchenko a refuzat rolul de selecționer al naționalei, post pe care îl acceptă acum, la patru ani distanță.

Din februarie 2016, Sheva face parte din staff-ul tehnic al lui Fomenko, în calitate de antrenor secund. Actualul selecționer i-a dat deja binecuvântarea pupilului său. „Are experiența fotbalului. De ce nu ar face față? A făcut cursul de pregătire, a fost în staff. Sper să fie un antrenor la fel de mare pe cât a fost ca fotbalist”, a punctat Fomenko.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...