Mărfuri fără acte de proveniență, reținute la vamă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ultimele 72 de ore, inspectorii din cadrul posturilor vamale Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău au depistat mai multe loturi de bunuri nedeclarate, care urmau să fie introduse ilegal în țară în vederea comercializării pe piața autohtonă.

Primele două cazuri au fost înregistrate pe aeroportul din Capitală, în cadrul controlului vamal al bagajelor de cală ale pasagerilor cursei Istanbul – Chișinău. În rezultatul verificărilor, vameșii au descoperit peste 100 articole vestimentare nedeclarate, ascunse în gențile personale a doi călători, un cetățean turc în vârstă de 35 de ani și o moldoveancă de 40 de ani.

Alte 388 de articole vestimentare au fost confiscate în dimineața zilei de astăzi, în urma verificării minuțioase a bagajelor unei moldovence, care sosise din Istanbul.

Câteva ore mai târziu, vameșii de la Leușeni au descoperit un lot de instrumentar stomatologic, fără acte de însoțire. Bunurile erau disimulate în compartimentul marfar al unui microbuz care transportă colete neânsoțite din Italia.

În toate cazurile enumerate, autoritatea vamală a dispus confiscarea loturilor de marfă și cercetarea cazurilor conform prevederilor legale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...