Preşedintele Partidului Popular European reacționează după leșinul lui Filat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, recomandă autorităților de la Chișinău să respecte dreptul la un proces echitabil al cetățenilor, inclusiv al fostului premier Vlad Filat, care astăzi a intrat în leșin în anticamera Judecătoriei Buiucani, fiind în greva foamei de aproape 20 de zile.

„Dreptul la un proces echitabil și public este un drept fundamental al fiecărui cetățean. Autoritățile din Republica Moldovan trebuie să se conformeze și să respecte standardele”, a comentat Daul, pe contul său de twitter.

Totodată, acesta a adăugat că este „preocupat de starea de sănătate a ex-premierului Vlad Filat”.

Filat și-a pierdut cunoștința la Judecătoria Buiucani, unde are loc o nouă ședință de judecată în dosarul în care politicianul este vizat.

La 3 iunie curent Vlad Filat a intrat oficial în greva foamei. El a decis să recurgă la acest pas în semn de protest faţă de refuzul instanţei de judecată de a desfăşura şedinţe publice şi de restrângerea ilegală a drepturilor şi libertăţilor sale, la care recurge administraţia Penitenciarului N 13.

Este a doua oară când Filat anunță că intră în greva foamei. La 30 noiembrie 2015, acesta a intrat în greva foamei, plângându-se de condițiile „degradante și inumane” din penitenciarul în care este deținut. Ulterior, la 14 decembrie Filat a renunțat la greva foamei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...