Noi datelii despre Recensământul din 2014: Peste un milion de chestionare, procesate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Biroul Național de Statistică (BNS) informează că până astăzi, în urma Recensământului Populației și Locuințelor 2014, au fost procesate 1.176.718 chestionare, sau 28,2% din numărul total de chestionare. Astfel, în municipiile Chișinău, Bălți, raioanele Leova și Ungheni au fost procesate peste 90 la sută din chestionare. Introducerea datelor pentru celelalte raioane este în plină derulare.

Potrivit BNS, la 13 iunie curent a început misiunea expertului internațional, a lui Anwer Ahmed Farhan, care a realizat ajustarea dicționarului de introducere a datelor pentru facilitarea procesului de validare, inițierea elaborării regulilor de editare și validare finală a informației din chestionarul privind persoanele (2P), dar și elaborarea algoritmului de calculare a numărului populației.

Editarea și validarea datelor constă în identificarea răspunsurilor inconsistente și corectarea acestora în baza unor reguli predefinite. Scopul acesteia este de a asigura consistența datelor.
RPL_20_iunie_2016
În perioada 19 mai – 20 iunie, cu suportul expertului internațional, Ljubinka Popovska-Tosheva, au fost realizate activități privind analiza datelor din cadrul Anchetei de Control: elaborarea regulilor de unire și contrapunere a datelor cu cele din RPL, validarea datelor și calcularea ratelor de concordanță a variabilelor.

Expertiza internațională este oferită de către Fondul ONU pentru Populație și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

BNS precizează că activitățile menționate vor continua în următoarele luni și va informa publicul larg cu privire la procesarea datelor RPL o dată la două săptămâni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...