Chișinăul va găzdui Reuniunea Comisiei pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și cel al Moldovei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova va avea loc mâine la Chișinău, după o pauză de doi ani.

Potrivit agendei, în cadrul ședinței vor fi discutate subiecte referitoare la nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Comprehensiv, precum și proiectele concrete de cooperare în plan parlamentar și de sprijin din partea Parlamentului României. Totodată, vor fi puse în discuție aspecte ce țin de reforma justiţiei în Republica Moldova, implementarea proiectelor de interconectare energetică între Republica Moldova și România, perspectivele de dezvoltare pentru mediul de afaceri românesc în Moldova, proiecte legate de domeniul educației și tineret.

„Comisia își reia activitatea după o pauză de doi ani, având pe agendă atât subiectele de bază, tradiționale, dar și temele fierbinți, de actualitate dintre România și Republica Moldova. Deoarece mecanismul legal de transfer a primei tranșe din suportul financiar oferit de Guvernul României este deja asigurat, urmează să prezentăm pașii întreprinși de Republica Moldova pentru realizarea condițiilor necesare transferului. Vom aborda și problema cetățenilor cu pașapoarte românești expirate”, a declarat Co-președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, George Mocanu.

La finalul ședinței parlamentarii vor semna Declarația celei de-a cincea Reuniuni a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Ultima Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova a avut loc în iunie 2014, la București.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...