A apărut bannerul cu recuperarea miliardului furat. Iată ce arată acesta

Cetăţenii Republicii Moldova pot urmări cu începere de astăzi procesul de recuperare a banilor fraudaţi din cele trei bănci, Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, pe un banner amplasat pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor – www.mf.gov.md.

Astfel, astăzi, bannerul arată că din vânzarea activelor Băncii de Economii, Băncii Sociale și UNIBANK, au fost recuperate peste 470 de milioane de lei. Valoarea totală rambursată din creditului de urgență acordat de Banca Națională a Moldovei sub garanția statului depășește 740 de milioane de lei.

Bannerul conţine informația privind recuperarea activelor fraudate, care va fi actualizată lunar, la compartimentele: sume recuperate, rambursarea creditelor de urgență şi procesul de realizare a activelor. Informaţia va fi prezentată pentru fiecare bancă în parte.

La ceremonia de lansare, premierul Pavel Filip a declarat că autorităţile doresc ca informaţia despre acest caz să fie accesibilă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei aflaţi peste hotare. De aceea s-a decis lansarea unui banner online, care poate fi accesat din orice colţ al lumii.

„Informarea rapidă şi eficientă în acest scop nu presupune utilizarea de mijloace financiare. Pe site sunt specificaţi clar şi responsabilii de recuperarea sumelor”, a spus premierul.

bannerul cu miliardul re uperat

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.