Din 1 iulie în Orhei se va implementa sistemul transportului social

Proiectul transportului public gratuit, promis în campania electorală de către Primarul de Orhei, Ilan Șor, începe să fie aplicat.

Potrivit Primarului de Orhei, Ilan Șor prima etapă a proiectului va fi implmentată din 1 iulie și se referă la deţinătorii de carduri sociale.

Astfel, peste 6 mii de pensionari și reprezentanţi ai altor pături sociale din Orhei vor primi lunar compensații la transport în valoare de 48 lei echivalentul la  16 călătorii gratuite. 

A doua etapă a proiectului constă în reînnoirea parcului de transport.

Începând cu luna august, pe străzile orașului vor fi puse în circulație primele 6 mijloace de transport noi.

Cea de-a treia etapă, care umrează a fi implementată în toamna anului curent va consta în eliberarea cardurilor pentru circulația în transportul public tuturor locuitorilor din Orhei

Etapa finală va culmina cu punerea în circulație a celorlalte mijloace de transport.

Totodată, suplimentar la cele specificate, la moment sunt desfășurate un șir de acțiuni îndreptate spre e-transformarea Orheiului, ceea ce presupune un șir de reforme și digitalizarea serviciilor oferite locuitorilor urbei.

La moment în proces de lucru se află elaborarea unei programe electronice speciale care va permite includerea tuturor serviiciilor sociale într-un singur card. Precizăm că, având în vedere complexitatea elaborării acestui soft perioada de aplicare a acestuia va dura un pic  mai mult timp decât era estimat iniţial.

În aceste condiții, softul urmează a fi elaborat, testat și implementat pentru prima dată în orașul Orhei.

Odată cu implementarea acestei programe unificate, fiecare locuitor al orașului va primi „cardul orheianului”, unde vor fi incluse toate facilitățile, serviciile și compensațiile oferite de către autoritatea locală.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.