Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reducerea cu 15 la sută din suma impozitului pe bunurile imobiliare

   2498

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Consiliului Municipal Chişinău reamintește contribuabililor care dețin avize de plată pentru impozitul pe bunurile imobiliare, că pot beneficia de o reducere de 15 la sută din suma calculată, dacă vor achita integral impozitul pentru anul fiscal, până la data de 30 iunie 2016.

Onorarea obligației fiscale de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua la instituțiile bancare, oficiile poștale sau prin intermediul http://mpay.gov.md.  

De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 282 alin. (1) şi alin. (2) din Codul Fiscal, termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare pot fi efectuate nu mai târziu de data de 15 august şi data de 15 octombrie, curent.

În cazul în care impozitul pe bunurile imobiliare nu este achitat în termenele menționate, contribuabililor restanțieri li se calculează o penalitate în mărime de 0,07% pentru fiecare zi de întârziere, potrivit art. 228 din Codul Fiscal.

Eventualele neclarităţi care pot apărea, urmează a fi soluționate la sediul Direcției din str. 31 August 1989, nr. 63 A (cu acces din str. Armenească), prin e-mailul: impozite@pmc.md sau la tel: (022) 990-997 (la tastarea butonului de sector).

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău