Eveniment

Primul Hospice Bike a adunat donaţii de circa 8 mii de euro

Potrivit paginii oficiale a evenimentului, Bike Tour este primul tur pe bicicletă pentru un scop caritabil. Traseul cicliştilor a început la Chişinău, de la sediul Hospice Angelus Moldova, a continuat prin popasul la filiala Hospice Casa Speranţei din Braşov şi a finalizat la filiala Hospice Casa Speranţei din Bucureşti.

Unul dintre participanţi este şi Ion Vasilică, vicedirectorul Agenţiei de Presă IPN, care a declarat că trebuia să urce pe bicicletă ca să înţeleagă că după fiecare deal urmează şi o vale. „Nu toţi sunt norocoşi să aibă parte de dealuri scurte. Unii au de escaladat munţi întregi. Noi nu putem urca muntele în locul lor, dar le putem oferi un tandem”, a declarat Ion Vasilică.

Dumitru Alaiba, un alt participant, a spus că s-a folosit de această oportunitate de a-şi testa limitele personale pentru o cauză nobilă. „Obiectivul nostru comun în Hospice Bike Tour 2016 e să ajutăm cât mai mulţi oameni cu necesităţi de îngrijire paliativă”, a spus participantul. La finalul cursei, Dumitru Alaiba a comentat că deşi turul a luat sfârşit, donaţii mai pot fi făcute până pe 25 iunie pe pagina https://guvern24.md/projects/hospice-bike-tour/.

Raluca Munteanu, directoarea executivă a Hospice Angelus Moldova, a precizat că orice contribuţie făcută de donatori îi ajută pe ea, şi pe colegii ei, să însenineze viaţa cuiva care se confruntă cu o boală incurabilă.

Hospice Angelus Moldova este principalul furnizor de servicii de îngrijire paliativă oferite gratuit copiilor şi adulţilor ce suferă de boli incurabile în stadii avansate sau progresive, cu un prognostic limitat de viaţă. În anul 2015 Hospice Angelus a oferit ajutor la peste 2300 de pacienţi.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *