(DOC) Deputații PPEM solicită lui Timofti să nu promulge Legea cu privire la statutul municipiului Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă și Eugen Carpov, au expediat astăzi, 20 iunie, o scrisoare Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în care solicită respingerea promulgării Legii cu privire la statutul municipiului Chișinău, votată recent de majoritatea parlamentară.

Potrivit deputaților PPEM, Legea adoptată încalcă prevederile esențiale ale Constituției, precum principiul autonomiei locale și exercitarea mandatului aleșilor locali fără a fi limitați până la expirarea termenului.

De asemenea, se menționează că proiectul de Lege, elaborat de către fracțiunea Partidului Liberal, a fost înregistrat în Parlament în martie 2016, ignorându-se faptul că încă în octombrie 2015, deputații PPEM au înregistrat un proiect de Lege similar, care a fost apreciat de comisiile parlamentare, mediul de experți și societatea civilă drept o bună bază pentru perfecționarea cadrului juridic existent.

„Contrar regulilor Parlamentului și cu grave abateri procedurale, urmare unor jocuri de interese dintre partidele aflate la guvernare, în ședința plenară a fost examinat doar proiectul fracțiunii liberale”, concluzionează autorii scrisorii.

Anterior, deputații PPEM și-au anunțat intenția de a contesta Legea dată la Curtea Constituțională, în cazul în care ea va fi votată de Parlament.
cd


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...