icon

Guvernul de la Chișinău pledează pentru aprofundarea parteneriatului comercial cu Turcia

23-04-2015 11:04
659

Prim-ministrul Chiril Gaburici s-a întâlnit aseară, la Istanbul, cu liderii celui mai mare conglomerat industrial „Koç Holding” din Turcia. În cadrul întrevederii, șeful Executivului s-a referit la importanţa atragerii investițiilor străine în economia Republicii Moldova, în special în agricultură, industria alimentară, sectorul bancar și cel energetic, inclusiv identificarea surselor alternative de energie.

 

Conducerea conglomeratului industrial „Koç Holding” și-a arătat disponibilitatea și deschiderea pentru extinderea relațiilor, menționând că parteneriatul comercial cu Republica Moldova are un potențial promiţător. În acest sens, conducerea holdingului a menționat că va studia cererea şi oferta pe piața moldovenească, pentru a stabili direcțiile de interes pentru conglomeratul „Koç Holding”.

 

Chiril Gaburici şi-a exprimat convingerea că, odată cu punerea în aplicare a Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova și Turcia, schimburile comerciale şi investiţionale între cele două state se vor intensifica.

 

De asemenea, Premierul a apreciat implicarea companiilor turcești în proiectele sociale și de modernizare a Republicii Moldova.  În prezent, Republica Turcia este unul dintre partenerii comerciali importanţi ai țării noastre, situându-se pe locul cinci în lista partenerilor comerciali ai Republicii Moldova.

 

Conglomeratul „Koç Holding” a fost înfiinţat în 1926 şi cuprinde companii din sectorul energetic, financiar, auto, alimentar, turism, precum şi din cel al construcţiilor şi electrocasnicelor. Holdingul este clasat printre primele 350 de companii la nivel mondial, cu poziții de lider atât la nivel naţional, cât și internațional.  

Prim-ministrul Chiril Gaburici efectuează o vizită de două zile la Istanbul, unde va participa la şedința de nivel Înalt a Summitului Păcii, prezidată de Prim-ministrul Republicii Turcia, Ahmet Davutoğlu.

 

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30