Două fetițe, dispărute în apele Prutului: A treia a ieșit la mal și a cerut ajutor

Două fete de aproximativ zece ani care se aflau la scăldat în localitatea Măcărești au dispărut duminică în apele Prutului după ce au fost luate de curenți. Cea de-a treia fată a ieșit la mal și a cerut ajutor.

Un pescar din localitatea ieșeană Măcărăști, comuna Prisăcani, a anunțat polițiștii de frontieră români susținând că a văzut trei fete în momentul în care au intrat în apă la scăldat, pe malul Prutului dinspre Republica Moldova. La scurt timp, a spus acesta, una din fete a ieșit la mal și a cerut ajutor.

Polițiștii de frontieră români au anunțat incidentul la 112.

“Am primit un apel la Serviciul de urgență 112, prin care se solicita intervenția în cazul unor fete care se aflau la scăldat. E vorba de trei fete, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, care se scăldau în râul Prut pe malul dinspre Republica Moldova. De la noi a plecat un echipaj cu barcă. Căutări fac și autoritățile din Republica Moldova”, a declarat pentru Agerpres Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Către 21.40, potrivit presei din România, căutările au fost întrerupte din cauza lăsării întunericului, toate echipajele retrăgându-se.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.