15 adolescenţi au murit înecaţi într-un lac din Karelia. Copiii erau din Moscova şi Sankt Petersburg//FOTO

Un grup de 15 adolescenţi care participau la o tabără de vară au murit înecaţi într-un lac din nord-estul Rusiei după ce ambarcaţiunile la bordul cărora se aflau s-au scufundat din cauza vremii nefavorabile, au anunţat duminică anchetatorii ruşi.

Copiii erau din Moscova și din Sankt Petersburg şi au ieșit la o plimbare, iar ambarcațiunile turistice în care se aflau au fost prinse într-o furtună. Autorităţile locale au anunţat că în acea zi, vântul sufla cu o viteză de 14–17 m/s, iar valurile ajungeau la 1,5–2 metri.

Accidentul s-a produs pe lacul Siamozero din Karelia pe 18 iunie, între 16.00 şi 17.00, însă despre tragedie s-a anunţat abia a doua zi, la ora 11.00.

Anchetatorii au constatat că toţi copiii erau născuţi între 2002 şi 2004. Printre victime nu au fost înregistraţi adulţi, deşi un bilanţ anterior anunţase că un adult şi-a pierdut viaţa în tragedie.

În urma tragediei, patru dintre responsabilii taberei şi însoţitorii adolescenţilor au fost arestaţi.

Despre tragedie a anunțat o adolescentă de 12 ani care a supraviețuit naufragiului. Ajunsă la mal, ea și-a pierdut cunoștința. Și-a revenit a doua zi dimineață, după care a mers să cheme ajutoare.

salvatori rusi karelia

tragedia karelia

salvatori karelia

tragedia karelia

tragedia karelia

tragedia karelia

Foto: Gazeta. RU

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.