(FOTO și VIDEO) Panda nu sunt doar alb cu negru; Un urs extrem de rar, găsit în munţii din China

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Qi Lai este un panda de culoare maronie – albă. Din 1985 au fost raportaţi doar cinci urşi panda cu această combinaţie de culori.

În vârstă de cinci luni, el a fost găsit de cercetători pe când avea două luni şi era slab şi singur într-o rezervaţie naturală din Muncţii Qinling, din China, după ce mama sa a dispărut, aparent în junglă.clipboard01

Pentru a fi în siguranţă, aceştia l-au dus la un centru de reproducţie şi cercetare, unde a fost tratat cu medicamente şi hrănit cu lapte. De atunci el trăieşte la centru, potrivit descopera.ro.

„Panda albi cu maroniu au fost observaţi doar în Munţii Qinling. Se crede că culoarea alb – maronie are o bază genetică, un posibil rezultat al unei gene dublu recesive, o combinaţie de gene sau o genă cu factor slăbit”, a afirmat Katherine Feng, un veterinar american care a mers l-a centrul din China şi a fotografiat ursul.article-2398703-1B640500000005DC-658_634x1082

Unii experţi de la centru au sugerat că blana maro ar putea avea, de asemenea, unele legături cu condiţiile geografice şi climatice unice ale zonei, declarând că solul şi apa din zonă ar putea influenţa pigmenţii blănii acestor panda.

urs


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...