FMI avertizează în privința Brexit : Va deschide o îndelungată perioadă de incertitudine financiară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană riscă să provoace o creștere a euroscepticismului și să deschidă o „îndelungată perioadă de incertitudine” financiară, a avertizat Fondul Monetar Internațional (FMI) joi, cu o săptămână înaintea referendumului asupra Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE), potrivit AFP.

„Un vot pentru ?ieșire în cadrul referendumului în Regatul Unit și chiar un rezultat strâns în favoarea rămânerii ar putea contribui la mai mult euroscepticism și incertitudine”, asigură FMI într-un raport despre zona euro.

Potrivit acestei instituții, proiectul european a fost fragilizat deja de divizările apărute în cursul crizei refugiaților și a restabilirii parțiale a controalelor la frontiere.

„Absența răspunsului colectiv față de afluxul refugiaților a pus net în lumină faliile politice” în Europa, afirmă Fondul în raportul său anual asupra economiei zonei euro, evocând diviziuni „politice crescânde”.

Britanicii urmează să decidă în 24 iunie prin referendum dacă doresc să părăsească UE, perspectivă care tulbură piețele și influențează decizia Băncii Centrale Americane (FED) de a amâna normalizarea politicii sale monetare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...