Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noul preşedinte PLDM despre candidatura…

Noul preşedinte PLDM despre candidatura pentru prezidenţiale: „Am discutat cu cele 4 partide în privinţa identificăriia unui candidat unic”

Viorel Cibotaru

Ieri, ex-ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a fost ales în funcţia de preşedinte  al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Astfel, contactat de ZdG, Cibotaru a declarat că  nu este o poziţie pe care a căutat-o, ci, mai degrabă lumea bună care a rămas în partid l-a determinat să ia decizia de a candida.

„Decizia a venit greu, nu am visat poziţia aceasta, nu am căutat-o. Este încă multă lume bună în PLDM, indiferent de ce greşeli s-au făcut. Este foarte lume bună legată de idei de integrare a R. Moldova, idei de transformare a societăţii noastre într-o societate înalt dezvoltată, idei de a soluţiona problemele cetăţeanului de rând.  Lucrurile acestea m-au făcut să merg împreună cu aceşti oameni spre realizarea acestei idei. Acesta este motivul de bază”, a spus Cibotaru.

Întrebat dacă îşi va înainta candidatura pentru prezidenţiale, noul preşedinte PLDM a  menţionat că  încă nu există o poziţie a partidului în acest sens.

„Problema aceasta nu s-a discutat, nu există o poziţie în acest sens. Noi am discutat mult  cu cele 4 partide cu privire la identificarea candidatului unic şi suntem în aceste dialoguri de ceva mai mult de o lună, dacă nu două.  Partidul este focalizat pe această sarcină şi noi am adoptat la Congres şi declaraţia în care este ca o sarcină politică de moment, de a contribui la identificarea unui candidat unic a partidelor de dreapta şi să sprijinim împreună, într-un format poate şi mai extins, împreună cu societatea,  alegerea unui candidat unic.  Din momentul în care a fost ales preşedintele partidului, aceasta este prioritatea noastră”, a conchis Cibotaru.