„Să facem un raport, să facem proiectul de hotărâre este necesară şi componenţa Guvernului să fie anexată la acel program. Nu este exclus ca mâine în şedinţa în plen cum se mai întâmplă câteodată mai facem o pauză, o să solicităm, ne întrunim în comisie şi ne pronunţăm asupra proiectului de hotărâre”, a declarat preşedintele Comisiei juridice, Raisa Apolschii.

Liberalii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că programul a fost deja inclus pe ordinea de zi a Parlamentului deşi nu are un aviz din partea comisiei de profil.

Programul de guvernare va fi prezentat de către Iurie Leancă mâine, în cadrul primei şedinţe din sesiunea de primăvară a Parlamentului. Documentul conţine 17 capitole şi stabileşte mai multe priorităţi, printre care combaterea corupţiei, reformarea justiţiei, depolitizarea instituţiilor de stat, dar şi obţinerea statutului de ţară-candidat pentru aderarea la UE. Până în prezent, intenţia fermă de a vota pentru un Executiv condus de Iurie Leancă şi-au anunţat-o fracţiunile PLDM şi PD, care au 42 de mandate. Pentru învestire, noul cabinet are nevoie de 51 de voturi.