Fostul președinte egiptean Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viață

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tribunal egiptean l-a condamnat sâmbătă la închisoare pe viață pe fostul președinte islamist Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului, informează AFP și DPA.

Fostul președinte, demis în iulie 2013 de armată și condamnat deja la pedeapsa capitală și la închisoare pe viață în alte dosare, a compărut alături de 10 alți acuzați pentru furnizarea către Qatar de „documente secrete privind securitatea națională”, potrivit actului acuzării citat de Agerpres.

Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viață, care în Egipt echivalează cu 25 de ani de închisoare, pentru că a condus o „organizație ilegală”. El a fost de asemenea condamnat pentru „sustragerea de documente secrete privind securitatea statului”, a declarat avocatul său, Abdel Moneim Abdel Maqsud.

În schimb, Morsi a fost achitat de acuzațiile de spionaj. Șase dintre coacuzați au fost condamnați la pedeapsa cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Acesta este cel de-al patrulea proces împotriva lui Morsi, provenit din organizația islamistă Frăția Musulmană, considerată de autoritățile egiptene „teroristă”. Fostul președinte a fost deja condamnat la moarte, la închisoare pe viață și la 20 de ani de închisoare în alte trei procese.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...