Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fostul ministru al Apărării, Viorel…

Fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru, este noul președinte al PLDM

Viorel Cibotaru

Viorel Cibotaru este noul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Acesta a fost ales astăzi, 18 iunie 2016, în cadrul celui de-al VII-lea Congres al partidului, cu votul a 341 din cei 400 de participanți la Congres.

Cibotaru a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții în instituțiile statului dar și în diverse organizații neguvernamentale. Astfel, între 1991 și 1999, proaspătul președinte al PLDM, a activat în cadrul ministerului Apărării al R. Moldova, cea mai înaltă funcție ocupată fiind cea de șef al Direcţiei relaţii externe. Din 1999 până în 2013 a fost profesor universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM. În paralel, timp de 6 ani, a deținut și funcția de director de programe la Institutul de Politici Publice. A mai fost director al Centrului de Informare şi Documentare despre NATO în Moldova, dar și director al Institutului European de Studii Politice din Moldova. La 18 februarie 2015, odată cu învestirea guvernului Gaburici, Viorel Cibotaru a preluat conducerea Ministerului Apărării, funcție pe care a deținut-o până la 30 iulie 2015 când șeful guvernului din care făcea parte, Chiril Gaburici, a demisionat.

Funcția de președinte al PLDM a rămas vacantă după ce Vlad Filat, care se află în prezent în arest preventiv, a anunțat că renunță la funcția de președinte al partidului.  Filat conducea PLDM-ul încă de la fondarea sa în anul 2007.