În Chișinău, Bălți, Cahul şi Comrat vor fi instalate puncte de reabilitare pe perioada caniculei

Începând cu dimineața zilei de mâine, 19 iunie, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI va instala puncte de reabilitare pentru cetăţenii care se află în stradă în orele de vârf ale zilei.

Corturi cu apă vor fi amplasate în mun Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat. În capitală vor funcţiona cinci puncte de reabilitare în cele cinci sectoare: sectorul Botanica pe bulevardul Dacia în apropiere centrului comercial “1000 de Mărunţişuri”, sectorul Centru în apropiere de gara auto centru, sectorul Rîşcani la centrul comercial “Pancom”, sectorul Buiucani str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana pe bulevardul Mircea cel Bătrîn în apropiere de piaţă.

În municipiul Bălți vor fi amplasate câte două corturi, iar în orașele Cahul și Comrat câte unul. Punctele de reabilitare vor funcţiona pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Oamenii se pot adresa pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate salvatorii vor acorda primul ajutor calificat.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.