EURO 2016: Turcia și Croația, anchetate după incidentele provocate de fani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Incidentele provocate de fani au adus deschiderea unor proceduri disciplinare pentru federațiile din Croația și din Turcia, iar verdictul este așteptat luni din partea UEFA.

În motivația deschiderii procedurii disciplinare, oficialii forului continental au notat că fanii ambelor echipe cercetate se fac vinovați de „aruncarea obiectelor pe teren și utilizarea materialelor pirotehnice”. În plus, croații sunt acuzați și de comportament cu tentă rasistă.

Fanii Croației au cauzat întreruperea meciului cu Cehia pentru minute bune, după ce au aruncat mai multe torțe pe teren și au lovit un un steward cu o petardă. Arbitrul englez Mark Clattenburg a vrut chiar să oprească meciul de tot, iar mijlocașul Ivan Rakitic a spus că naționala ex-iugoslavă a avut noroc că jocul s-a reluat după câteva minute.

Jucătorul Barcelonei se teme că echipa sa ar putea fi chiar exclusă de la Euro, după acest episod, mai ales că fanii lor sunt acuzați și de comportament cu tentă rasistă.

Turcii, în schimb, au așteptat fluierul final al meciului pierdut cu 0-3 în fața Spaniei pentru a începe să arunce pe teren cu diverse obiecte.

UEFA a anunțat că stewardul care a fost periculos de aproape de o petardă aruncată din tribune a scăpat teafăr, deși a trecut printr-o sperietură serioasă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...