(FOTO și VIDEO) Marea Britanie, în doliu: Britanicii îi aduc omagii deputatei Jo Cox, ucisă în plină campanie anti-Brexit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sute de oameni, printre care şi numeroşi politicieni, s-au strâns în noaptea de joi spre vineri la biserica din Birstall şi în faţa Parlamentului de la Londra, pentru a-i aduce omagii deputatei laburiste Jo Cox, care a fost ucisă în stradă, în timp ce făcea campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE, relatează BBC News.

Biserica St. Peter, din Birstall (West Yorkshire), oraşul natal al politicienei, s-a dovedit neîncăpătoare pentru numeroşii oameni care au venit să se reculeagă.

Parlamentarii laburişti Yvette Cooper şi Dan Jarvis, colegii lui Cox, s-au numărat printre cei care au ţinut un moment de reculegere în memoria ei.

„A crescut în această comunitate, a trăit în această comunitate, a servit această comunitate şi, în cele din urmă, şi-a dat viaţa pentru această comunitate“, a declarat episcopul de Huddersfield, Jonathan Gibbs, potrivit news.ro.627x0 (1)

Liderul laburist Jeremy Corbyn s-a numărat printre parlamentarii care au luat parte la o comemorare spontană în faţa Parlamentului, în centrul Londrei.

Peste 400 de persoane au asistat în biserica St. Peter din Birstall la o slujbă în memoria lui Jo Cox.

Antrerior, Corbyn i-a adus un omagiu lui Cox, spunând că ţara este „în şoc“ după decesul unei „colege mult iubite“.627x0


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...