Voronin menţine suspansul: „Aşteptăm să vedem pe cine Leancă va propune în noul Guvern”

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, declară că fracţiunea sa va decide mâine, 12 februarie, dacă va vota sau nu pentru viitorul Guvern, după ce va vedea candidaturile propuse la funcţia de ministru în noul Executiv.

După întrevederea cu premierul în exerciţiu, Vladimir Voronin a declarat că „s-au înțeles la toate capitolele” și  că ”trebuie de scos țara din impas”.

”Așteptăm mâine în Parlament să vedem candidaturile nominale la funcțiile de miniștri. Mâine vom hotărî totul. Dar trebuie de scos țara din acest impas- de 7 luni nu lucrează Parlamentul, de 4 luni -nu lucrează Guvernul, care trebuie să facă treabă în toată ziua”, a menţionat comunistul.

Întrebat dacă s-a răzgândit în privinţa candidaturii lui Iurie Leancă, împotriva căreia PCRM s-a pronunţat anterior, Voronin a spus că „nu este vorba de candidatura lui Leancă, este vorba de viitorul Republicii Moldova”.

La rândul său, premierul în exerciţiu Iurie Leancă a declarat că astăzi după amiaza vor avea loc birourile politice ale PLDM şi PDM, la care se vor decide candidaturile la funcţia de ministru în noul Guvern.

De asemenea, Iurie Leancă nu a exclus că până mâine va avea o întrevedere şi cu colegii din PL.

De notat, că în faţa presei au ieşit ambii politicieni, aceştia arătându-se mulţumiţi de rezultatul întrevederii. Ba mai mult, la un moment dat Vladimir Voronin chiar a menţionat că are doar o singură obiecţie faţă de Iurie Leancă- “că atunci, când a intrat în curtea sediului PCRM nu a depus flori la monumentul lui Vladimir Lenin”.

Joi, 12 februarie, expiră termenul când premierul desemnat, Iurie Leancă, trebuie să ceară votul de încredere al Parlamentului.

Pentru învestirea Guvernului sunt necesare cel puţin 51 de voturi. Deocamdată, însă, doar 42 de deputaţi liberal-democraţi şi democraţi şi-au exprimat intenţia de a susţine Guvernul Leancă II.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.