Șalaru a invitat militarii ruși să defileze în PMAN, de Ziua Independenței Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Apărării Anatol Șalaru i-a adresat o invitație omologului său rus solicitând ca un efectiv de 35 de militari ruși să participe la parada dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova, a anunțat ministrul astăzi în Parlament.

În timpul examinării moțiunii de cenzură împotriva sa acesta a anunțat că militarii ruși au fost invitați să defileze în Piața Marii Adunări Naționale.

Fiind întrebat despre opinia sa față de aderarea Republicii Moldova la NATO, Șalaru a explicat că nu se discută acest lucru în prezent.

„Noi nu vrem ca NATO și Rusia să-și rezolve problemele pe teritoriul Republicii Moldova. Noi nu trebuie să fim un poligon de testate pentru unii sau pentru alții. NATO deocamdată nici nu ne vrea și nici nu se cere să vină cu armata în Moldova. Doar ajută la modernizarea Armatei Naționale”, a declarat Anatol Șalaru.

În luna mai, atunci când unitățile de tehnică militară aduse de soldații americani, care au participat alături de militarii moldoveni la exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, au fost plasate în PMAN Șalaru a fost acuzat că promovează aderarea Republicii Moldova la NATO. Ulterior acesta a anunțat că în PMAN au fost invitați și militarii ruși din Transnistria, care însă au refuzat invitația.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...