EURO 2016: Spania – Turcia, meciul zilei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Campioana europeană en-titre, Spania, încearcă să obţină o nouă victorie în grupe, la Euro 2016, ceea ce i-ar asigura calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Ibericii vor întâlni Turcia, echipă în faţa căreia n-au mai pierdut de peste 60 de ani. Partida va avea loc la Nisa, în această seară, de la ora 22:00.

În prima etapă, trupa lui Vicente Del Bosque s-a impus greu în faţa Cehiei, scor 1-0, cu un gol marcat pe final de Pique. În aceste condiţii, presiunea de pe umerii spaniolilor este una imensă. Fanii nu-şi doresc doar calificarea, dar şi o prestaţie demnă de câştigătoarea ultimelor două ediţii ale Campionatului European şi primul loc în grupă.

„O singură echipă va ridica trofeul. La fel de adevărat este că noi am venit aici cu speranţe mari şi cu dorinţa de a face o figură frumoasă. Dacă atitudinea asta ne va aduce trofeul, cu atât mai bine”, a declarat Sergio Busquets.

Turcia a pierdut în faţa Croaţiei, iar un alt eşec ar face ca şansele sale de calificare să scadă dramatic. Nici tradiţia nu este de partea echipei lui Fatih Terim. Singurul succes al turcilor în faţa adversarilor de azi a fost obţinut în urmă cu 62 de ani, 1-0.

„Turcia este o echipă puternică, aşa că trebuie să fim foarte atenţi şi, mai presus de toate, să rămânem lucizi”, a avertizat selecţionerul ibericilor, Vicente Del Bosque.

„Vrem să câştigăm. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a căpăta încredere că ne vom califica în faza următoare”, a completat Juanfran.

„Obiectivul nostru este să ieșim din grupe, aşa că ne vom mulţumi şi dacă vom obţine un singur punct din acest meci. Avem şanse să ne calificăm şi cu o remiză”, a recunoscut Terim.

Cele două echipe au fost adversare ultima oară în calificările pentru Campionatul Mondial din 2010, când Spania s-a impus în ambele întâlniri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...