O nouă moțiune, un nou eșec. Șalaru rămâne în funcție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații au respins astăzi moțiunea simplă împotriva Ministrului Apărării Anatol Șalaru. Pentru susținerea acesteia au votat 24 de deputați deși era nevoie de cel puțin 39.

Anatol Șalaru a declarat la ședința Parlamentului că ”demersurile neconstructive ale socialiștilor nu fac decât să creeze un climat de instabilitate”. ”Motivul adevărat al moțiunii este lansarea campaniei prezidențiale și discreditarea armatei”, a afirmat Șalaru.

Unul dintre deputați a amintit că Șalaru este de profesie medic veterinar. ”De unde știți că sunt veterinar? Ați fost la mine la consultație?”, a întrebat Șalaru.

În ceea ce privește afirmația socialiștlor precum că anual din armată se concediază mai mulți militari decît sînt angajați, Șalaru a replicat că ”nu a plecat nimeni din armată din cauza lui”.

Socialiștii au depus moțiunea de cenzură acum două săptămâni. Autorii documentului spun că au constatat agravarea situaţiei în domeniul apărării, din cauza modului „neprofesionist de conducere a forţelor armate de către Șalaru”.

Astăzi socialiștii au depus o nouă moțiune simplă, care îl vizează pe ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...