Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Precizări privind incidentul produs în orășelul de distracție din Parcul „Valea Trandafirilor”

   2439

Ca urmare a difuzării în mass media a informației despre incidentul produs în orășelul de agrement din Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica, în urma deconectării energiei electrice, Direcția parcurilor de cultură și agrement (DPCO) din capitală face următoarele precizări.

1.     La data de 15.06.2016, în intervalul orar 14:30-14:45, a fost sistată furnizarea energiei electrice în sectorul Botanica, inclusiv în orășelul de agrement din Parcul „Valea Trandafirilor". Motivul deconectărilor fiind defecțiunile tehnice ale liniilor electrice ce aparțin Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL.

2.     În momentul deconectării curentului electric, în funcțiune se afla instalația „Roata Observatoare", în rezultat 8 persoane au rămas blocate la înălțimea de circa 10 metri.

3.     La orele 14:45, administrația parcului de agrement „Valea Trandafirilor", a comunicat dispeceratului central Gas Natural Fenosa despre incident, solicitând în mod de urgență intervenția la locul avariei pentru înlăturarea defecțiunilor.

4.     Pornind de la faptul că, remedierea defecțiunilor tehnice de către furnizorul de energie electrică va dura circa 1 oră, personalul tehnic al parcului de distracție, în conformitatea cu instrucțiunile de serviciu, a demarat, în regim de urgență, evacuarea persoanelor blocate la înălțime prin metoda manuală. Astfel, în doar 15 min toate persoanele blocate au fost coborâte jos.

În context, menționăm că în luna mai a.c., au fost verificate toate instalațiile de distracții din parcurile de agrement din Chișinău fiind în stare tehnică bună pentru a fi exploatate.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău