S-a lăudat din nou cu aceleaşi aşa zise realizări cu care s-a lăudat mai mulţi ani la rând. Bine că în parc nu a citit chiar tot raportul, pe acesta l-a trimis presei şi eu uitându-mă la cele câteva sute de fapte măreţe pe care el le-a înghesuit în paginile raportului m-am îngrozit. Cei care nu aţi apucat epoca sovietică poate nu o să înţelegeţi ce o să spun, dar mie raportul acesta mi-a amintit atât de mult de cele ale secretarilor de partid de cândva. Este uluitor cum un om atât de tânăr şi care se dă drept european să ajungă să semene atât de mult cu un birocrat sovietic mucegăit.

I-am văzut a câta oară şi pe fanii lui Chirtoacă. Nu mai sunt atât de mulţi, dar totuşi încă nu lipsesc. Sunt dintre acei care probabil o să rămână cu Chirtoacă chiar şi atunci când ăsta o să ne omoare pe jumătate din locuitorii capitalei. Şi care repetă ce spune idiotul de primar de ani de zile că uite a fost reparată staţia de epurare, că se face ceva cu drumurile, cu transportul. Ce se face cu drumurile şi cu transportul, rătăciţilor, voi pe care drumuri mergeţi şi în care transport circulaţi?! Nu numai din cauza primarului, da şi a voastră zăcem în mizerie, împreună cu el o să ne îngropaţi pe toţi sub malurile de pământ ale lui Dîrda. Un alt refren încă de pe timpul guvernării comuniste: „primarul vrea să facă ceva, da este împiedicat, nu are echipă”. Da cine să-i facă lui echipă, ce, e bebeluş, de ce e primar, nu ca să-şi facă echipă!?

Am ajuns să-i urăsc pe aceşti indivizi tot atât de mult ca şi pe idolul lor, un patriot de doi bani iresponsabil, corupt şi demagog. Voi când ziceţi că primarul face ceva, cu ce şi cu cine îl comparaţi? Aţi ieşit măcar vreodată din acest oraş, din această ţară, aţi fost măcar vreodată într-un Iaşi, un Bucureşti, ca să nu mai spun de oraşe mari europene? În oraşe africane am văzut drumuri de o sută de ori mai bune decât în Chişinăul ăsta. Unde s-a mai pomenit un bulevard central al capitalei în halul în care a ajuns Ştefan cel Mare? 

Să vă amintesc ce realizări a avut Chirtoacă în ultimul an? Iarna trecută au fost arestaţi câţiva inşi de la primărie prinşi cu mită, cu câteva săptămâni în urmă au fost arestaţi alţi câţiva inşi în frunte cu Coteţ prinşi cu mită. Despre care primarul a zis că el ştie de ani de zile că fură. Şi ăştia sunt doar o picătură din oceanul de corupţie pe care îl protejează acest ins. Ce „realizări” am mai avut - explozia de „La Soacra”, accidentul cu caruselul din PMAN, surparea terenului la Râşcani, moartea acestei biete femei sub copacul prăbuşit. MAI PE SCURT, de azi a început al doilea an de accidente, corupţie şi demagogie din cel de-al treilea mandat al celui mai tânăr primar din Europa.