Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.06.2016

Prima întrevedere cu reprezentanții companiilor care vor reabilita și supraveghea parcursul lucrărilor pe traseele R34 și R9

Prima întrevedere cu reprezentanții companiilor care vor reabilita și supraveghea parcursul lucrărilor pe traseele R34 și R9

Ieri, 15 iunie, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a avut prima întrevedere cu  reprezentanții companiei italiene “Serenisima”,  care a fost selectată în urma concursului pentru a reabilita drumurile R34 și R9, dar și cu membrii întreprinderii “IRD Inginering Italia”, care sunt responsabili de supravegherea parcursului efectuării lucrărilor.

Astfel, urmează să fie reabilitate traseele R34 – Hâncești – Leova – Cantermir și R9 Soroca-Arionești. Primul drum va fi reparat în două etape. Prima porțiune de drum din Hâncești până în raionul Leova are o distanță de 42 de kilometri. Pentru reparație au fost alocați 28,6 milioane de euro.  Cea de a doua porțiune din raionul Leova la Cantemir are o lungime de 41 de kilometric și vor fi cheltuiți 24,3 milioane de euro.

Drumul R9 Soroca-Arionești are o distanță de 31 de kilometri și lucrările ne vor costa 17,9 milioane de euro.
Această companie a fost angajată în urma concursului public să repare 114 kilometri de drum. Costul contractului este de aproximativ 71 de milioane de euro, iar conform calculelor un kilometru de drum va costa aproximativ 623 de mii de euro.   Banii au fost oferiți de Banca Europeană Reconstrucții și Dezvoltare, sub formă de împrumut.
“Principalele obiective sunt reabilitarea sistemului rutier existent, demolarea și construcția podețelor. Construcția sistemelor de drenare și realocare a utilităților existente. Pentru a atinge parametrii necesari se vor aplica secțiuni de recilcare la rece și secțiuni de reconstrucții în funcție de starea drumului existent”, a declarat în cadrul evenimentului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc.

Potrivit MTID, Acordul cu întreprinderea care va reabilita drumurile a fost semnat în data de 6 mai, iar cel cu compania de supraveghere a lucrărilor în data de 14 iunie. Conform contractului, lucrările urmează să fie finisate în termen de doi ani de la mobilizarea lucrătorilor pe șantier.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus