Campaniile referendumului britanic pe tema UE, suspendate joi după rănirea unei deputate într-un atac

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cele două tabere rivale în cadrul referendumului din Marea Britanie pe tema apartenenței la Uniunea Europeană au anunțat că își suspendă activitățile de campanie joi după informațiile privind atacul comis în cursul zilei asupra unei deputate britanice, împușcată și înjunghiată în timp ce se pregătea să participe la o întâlnire în circumscripția sa, la Birstall, în apropiere de Leeds, relatează Reuters.

Deputata britanică Jo Cox, 41 de ani, se află în stare critică după ce a fost rănită de gloanțe, joi la Birstall, în nordul Angliei, au anunțat media britanice.

Deputata laburistă proeuropeană din circumscripția Batley și Spen (West Yorkshire) a fost împușcată, după care s-a prăbușit, potrivit unui martor citat de agenția Press Association. Aleasă în 2015, mamă a doi copii, deputata ar fi fost de asemenea înjunghiată, potrivit mai multor surse media.

Poliția a confirmat într-un comunicat că o femeie de aproximativ 40 de ani a fost grav rănită și se află în stare critică, fără a-i dezvălui identitatea. Un bărbat de 52 de ani a fost arestat, au adăugat forțele de ordine.

Poliția a fost alertată la 12.53 pentru un incident petrecut pe Market Street, la Birstall, unde o femeie, cu vârsta de aproximativ 40 de ani, a suferit răni grave’, a precizat poliția din West Yorkshire, într-un comunicat. Un bărbat a fost de asemenea rănit ușor, potrivit poliției.

Atacul s-a produs în apropiere de biblioteca municipală din Birstall, unde deputata se întâlnește în mod constant cu alegătorii ei. Potrivit BBC, deputata a fost transportată la un spital din Leeds, oraș situat în apropiere de Birstall.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...