Linkuri accesibilitate

Președintele Comisiei Europene spune că eventuala plecare a Marii Britanii nu va pune UE „în pericol de moarte”


Cu o săptămână înainte de referendumul privind relația Marii Britanii cu Uniunea Europeană, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că eventuala plecare a Marii Britanii („Brexit”) nu va pune UE „în pericol de moarte”. Vorbind la Forumul economic anual de la Sankt Peteresburg, Juncker a afirmat că „vom continua o politică de colaborare apropiată în Europa, chiar vom avansa în Uniunea Europeană, în special în ceea ce privește uniunea economică și monetară”.

Pe de altă parte, miercuri, miniștrii de externe din Franța și Germania, Jean-Marc Ayrault și Frank-Walter Steinmeier, au declarat că nu exclud riscul unei dezintegrări a UE în cazul unui vot pentru „Brexit”.

Două noi sondaje publicate joi îi dau învingători pe partizanii Brexit-ului. Un sondaj Ipsos-Mori indică pentru prima dată tabăra Brexit-ului învingătoare cu 53% față de 47% pentru cei care vor să rămână în UE. Al doilea sondaj arată un raport de 52% pentru ieșirea din UE și 48% pentru rămânerea în UE. Referendumul este programat pe 23 iunie.

XS
SM
MD
LG