Potrivit acesteia, a fost expediată o scrisoare la Procuratură în care se cere eliberarea şefului Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” din sectorul Buiucani, Gheorghe Cojocaru. În caz contrar vor fi organiza proteste, la început pasive, iar mai apoi de amploare.

„La început nu vom ieşim la muncă. Nu vom curăţa gazoanele, nu vom avea grijă de flori, nu vom goli urnele de gunoi din oraş care mereu sunt pline”, a declarat Galina Leahu.

Responsabila a mai spus că un expert de la Grădina Botanica a analizat copacul prăbuşit pe strada Vasile Lupu şi a tras concluzia că arborele era la vârstă medie şi era verde. Acesta s-a prăbuşit în cauza condiţiilor meteo extreme, vânt şi ploaie puternică.

Mai mult, Leahu a adăugat că locatarii blocului în a cărui curte era copacul au declarat în scris că nu au făcut nicio cerere de defrişare la Spaţii Verzi.

Amintim că ieri a fost reţinut primul suspect în cazul femeii strivite de un copac pe strada Vasile Lupu. Este vorba despre şeful Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”. Acesta este acuzat de neglijenţă în serviciu, soldat cu decesul unei persoane.