21:56:56 24.04.2024
Stiri

Leancă e OPTIMIST după întrevederea cu Voronin. Comunistul are o singură OBIECȚIE către PREMIER

Politică 11.02.2015 16:25 Vizualizări2290 Autor: Ziarul National
Leancă e OPTIMIST după întrevederea cu Voronin. Comunistul are o singură OBIECȚIE către PREMIER


Premierul desemnat, Iurie Leancă, a ieșit destul de optimist de la consultările avute astăzi cu Vladimir Voronin și fracțiunea Partidului Comuniștilor (PCRM). Totuși, atât Leancă, cât și Vladimir Voronin păstrează suspansul până mâine, atunci când va avea loc ședința Parlamentului în cadrul căreia ar urma să fie învestit noul Guvern.

„Am o singură obiecție față de domnul Leancă. Intrând în curtea sediului, nu a depus o floare la Lenin. La toate celelalte capitole noi ne-am înțeles cum vom proceda mâine în cadrul ședinței Parlamentului. Regret doar că nu am avut posibilitatea, deoarece de ambele părți a fost încăpățânare, să ne întâlnim mai des. E prima întâlnire a premierului Leancă cu fracțiunea PCRM și noi, ca gazde, nu am putut să atacăm și să bombardăm oaspetele”, a menționat Vladimir Voronin.

Comunistul nu a răspuns clar dacă fracțiunea sa va vota Guvernul. „Am discutat pe marginea programului de guvernare, dar din păcate nu a fost prezentată componența nominală a viitorului Executiv. Vă va spune premierul Leancă că încă nu a fost definitivată și de aceea nu a fost prezentată. Așa că așteptăm mâine componența nominală. Cert este că ușa rămâne larg deschisă și trebuie să scoatem țara din impas. De 7 luni nu lucrează Parlamentul, iar de 4 luni nu funcționează Guvernul. Nu e vorba de candidatura domnului Leancă, dar de Guvernul R. Moldova. Nu personalizați așa”, a menționat Voronin când i s-a amintit declarația sa că nu „va vota un Guvern cu Iurie Leancă în frunte”.

La rândul său, premierul desemnat i-a mulțumit lui Voronin pentru faptul că a răspuns pozitiv la solicitarea de a avea o întâlnire. „În cazul în care mâine se vor obține voturile necesare, atunci sunt sigur că vom putea discuta cu fracțiunea comuniștilor pe marginea mai multor probleme care urmează a fi soluționate. Nimeni nu pretinde că deține monopolul în ceea ce privește adevărul și e bine când fiecare vine cu propunerile sale. În fiecare fracțiune sunt meseriași”, a precizat Iurie Leancă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md