Guvernul a decis! Ajutor material de peste 2 milioane lei pentru sinistraţii din Ceadîr-Lunga

Guvernul a decis astăzi acordarea unui ajutor material în valoare de 2 117  000 lei pentru sinistrații care au avut de suferit în urma inundațiilor din raionul Ciadîr-Lunga.

„După cum am mai spus și cu altă ocazie, prioritatea noastră în aceste cazuri trebuie să fie oamenii – să le acordăm toată atenția și ajutorul pe care îl așteaptă de la autorități. Fiecare în gradul său de responsabilitate legală.  Este un ajutor necesar, pentru că, în general, este vorba de familii cu venituri modeste care au nevoie de a fi susținuți în aceste momente grele”, a menţionat prim-ministrul.

În context, Pavel Filip a solicitat autorităţilor responsabile să ia măsurile de prevenţie, pentru a asigura securitatea oamenilor în fața calamităţilor naturale.

„O persoană și-a pierdut viața în Chișinău și alta se află în stare gravă la spital. Un lucru extrem de dureros. Evident, căderea ploilor torențiale, precum și alte calamități naturale, nu depind de voința umană, dar autoritățile răspund de măsurile de prevenție”, a declarat prim-ministrul.

Reamintim că o ploaie torenţială a fost înregistrată în noaptea de 13 spre 14 iunie în localitatea Ceadâr-Lunga. 52 de gospodării particulare, dintre care 16 case locative și 41 de subsoluri, curți și grădini, dar și teritoriul pieței de mărfuri au fost afectate de ape.

inundatii

În unele gospodării nivelul apei a ajuns inițial la un metru și mai mult. Pereţii de lut de la cinci case s-au prăbuşit.

inundatii

inundatii

Foto: SPCSE

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.