Moment tensionat pentru Dorin Chirtoacă! Şi-a prezentat raportul de activitate sub zgomot de vuvuzele

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a prezentat astăzi raportul de activitate la nouă ani de mandat. Discursul său, ţinut în mod tradiţional în scuarul Europei din Grădina Publică, a fost însă la un moment dat bruiat de zgomotele unor protestatari, care l-au fluierat, au folosit vuvuzelele și au cerut demisia primarului.

Pe o pancartă, protestatarii au scris: „Ai ucis orașul”.

Astfel, edilul a fost nevoit să enumere realizările obţinute pe parcursul celor nouă ani de mandat pe fondul zgomotelor protestatarilor. În anumite momente, primarul a fost nevoit să-și forțeze vocea pentru a putea acoperi scandările protestatarilor.

La un moment dat, edilul a declarat ironic celor care scandau și încercau să-l întrerupă la fiecare pas: „Bravo, bravo celor care vor să strice evenimentul. Cu cât mai multe vom realiza, cu atât mai agresivi vor fi”.

„Nu aveți argumente să vă susțineți opiniile, știți doar să strigați și să bruiați”, a adăugat primarul.

În final, evenimentul s-a încheiat cu aplauze din partea susținătorilor şi consilierilor liberali, dar și cu fluierăturile protestatarilor, care nu s-au lăsat convinşi de argumentele primarului..

Amintim că primarul Dorin Chirtoacă a preluat municipiul Chișinău în urmă cu nouă ani. În prezent, atât socialiștii, cât și consilierii din Partidul Popular European din Consiliul Municipal Chişinău au declarat că vor să inițieze un referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă.

Totdată, trebuie de remarcat totuşi că acest referendum poate fi inițiat după data de 28 iunie, la un an de la alegerea lui Dorin Chirtoacă pentru al treilea mandat în fruntea capitalei.

[youtube id=”nkcVSPs7edY”]

protest contra chirtoaca

Foto: Facebook/ Constantin Grigoriţă

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.