Un şef de la Spaţii Verzi, reţinut în cazul femeii strivite mortal de un arbore în capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura municipiului Chişinău l-a reţinut astăzi pe Şeful sectorului Buiucani al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, bănuit de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane. Pentru această infracţiune, norma penală prevede pînă la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Potrivit Procuraturii Generale, respectiva cauză penală a fost pornită astăzi după ce procurorii au reţinut în acţiunile factorilor de decizie ai Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi, îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu. Conform materialelor urmăririi penale, aceştia ar fi fost sesizaţi de către cetăţeni despre pericolul prăbuşirii copacilor, însă nu ar fi reacţionat şi nu au asigurat o verificare eficientă a arborilor amplasaţi pe teritoriul deservit.

Amintim că ieri o femeie a fost strivită mortal de un arbore prăbuşit pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani, iar în sectorul Botanica au fost rănite două persoane, care, la fel, au avut de suferit în rezultatul prăbuşirii copacilor. De asemenea, s-au produs ruperi de copaci, care în timpul căderii, au provocat daune în proporţii mari, deteriorînd maşini şi alte bunuri materiale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...