Polițiștii moldoveni vor colabora cu Direcția Generală Anticorupție a MAI din România

Polițiștii din cadrul Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI vor colabora cu Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne al României. Un Acord de Colaborare care prevede lupta împotriva corupţiei, schimbul de informaţii, bune practici şi dezvoltarea standardelor în activitatea celor două instituții prin cooperare a fost semnat ieri în cadrul vizitei șefului SPIA, Anatolie Postică, la sediul DGA din București. Angajații SPIA vor avea acum posibilitatea de a prelua experienţa avansată în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei de la colegii lor de peste Prut și de a face schimb de informaţii în domeniul de responsabilitate pe segmentul zonei comune de frontieră.

“Semnarea Acordului va pune baza unei colaborări productive între cele două instituții și sunt sigur că atât colegilor din Republica Moldova, cât și nouă, angajaților DGA România, ne va fi extrem de utilă experiența obținută de pe urma acestei colaborări”, a declarat șeful Direcției Generale Anticorupție a MAI al României, Arion Țigănaşu Jănică.

La rândul său, Anatolie Postică, le-a mulțumit reprezentanților DGA pentru disponibilitatea de a oferi consultanţă angajaţilor SPIA pe domeniile de activitate convenite în acord și s-a declarat convins că această colaborare va duce la sporirea profesionalismului angajaților SPIA și DGA.

În comunicatul de presă al MAI din Republica Moldova se menționează că schimbul de date şi informaţii între SPIA și DGA va avea loc doar prin respectarea legislaţiilor naţionale ale statelor din care instituțiile fac parte şi prevederilor Acordului dintre Guvernul României, Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind colaborarea în lupta împotriva criminalităţii, semnat la 6 iulie 1999 la Kiev.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.