OSCE: Formarea noului Guvern va ajuta la reluarea dialogului Chișinău-Tiraspol

Atât Chișinăul, cât și Tiraspolul sunt pregătiți să reia discuțiile în formatul “5+2”, a anunțat astăzi șeful OSCE, Radojko Bogojević.

Oficialul s-a întâlnit ieri la Chișinău cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, dar și cu vicepremierul pentru Reintegrare în exercițiu, Eugen Carpov. La Tiraspol Bogojevic s-a întâlnit cu liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk, cu negociatoarea din partea transnistreană, Nina Ștanski, dar și cu președintele așa zisului Soviet Suprem, Mihail Burla.

Potrivit declarațiilor lui Bogojevic, există doar două aspecte care încurcă deocamdată începerea negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol: lipsa Guvernului format al Republicii Moldova și lipsa unei persoane numite responsabilă pentru negocieri.

Reprezentanții în formatul de negocieri “5+2” nu s-au întâlnit din octombrie 2013, atunci când Chișinăul a intrat în campanie electorală.

Menționăm că formatul  “5+2” include participarea la negocierile privind problema transnistreană a Republicii Moldova, Transnistriei, Rusiei, Ucrainei și OSCE, dar și a SUA și UE, în calitate de observatori.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare