Tenis: Maria Șarapova a făcut apel împotriva suspendării sale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jucătoarea rusă Maria Șarapova a făcut apel la Tribunalul de arbitraj al Sportului (TAS) împotriva suspendării sale de doi ani pentru dopaj, dictată de Federația Internațională de Tenis (ITF), anunță Reuters.

Șarapova, 29 de ani, fost lider mondial, dorește să obțină ridicarea suspendării sau reducerea ei. În ianuarie, la un control antidoping de la Openul Australiei, rusoaica a fost depistată pozitiv la meldonium, un medicament apărut în ianuarie 2016 pe lista produselor prohibite. Ea a recunoscut singură, pe 7 martie, că a luat meldonium.

Suspendarea Șarapovei a început din 26 ianuarie 2016, data controlului pozitiv la meldonium. O decizie în privința apelului va fi luată cel mai târziu pe 18 iulie, a anunțat într-un comunicat TAS, ce are sediul în orașul elvețian Lausanne.

Astfel, Șarapova mai poate spera că va fi prezentă al Jocurile Olimpice de la Rio, care încep pe 5 august. Luna trecută, ea a fost inclusă în selecționata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj. Șarapova este medaliată cu argint la JO de la Londra în 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...