Liderul reţelei teroriste Stat Islamic ar fi fost ucis într-un raid aerian american

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, ar fi fost ucis într-un raid aerian american efectuat în oraşul sirian Raqqa, fieful organizaţiei fundamentaliste sunnite.

Moartea lui a fost anunțată de prestigioasul ziar turcesc Yenis Safak, iar uciderea lui reprezintă o lovitură uriașă pentru ISIS și survine la doar câteva zile de la masacrul din clubul de gay Pulse din Orlandă, soldat cu 49 de morți și revendicat de gruparea jihadistă.

„Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis într-un raid aerian efectuat de coaliţia internaţională în oraşul Raqqa în a cincea zi a Ramadanului”, a anunţat și agenţia Al-Amaq, citată de postul Sky News. Raidul aerian a avut loc pe 12 iunie, scrie libertatea.ro.

Oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării au anunţat că privesc „cu scepticism” informaţiile despre moartea liderului organizaţiei teroriste. „Am mai văzut astfel de informaţii; până nu vom avea confirmarea, vom fi sceptici”, a declarat colonelul Christopher C. Garver, un purtător de cuvânt al armatei americane citat de Fox News.

„Suntem la curent cu informaţiile şi le verifcăm”, a reacţionat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Consiliului prezidenţial american pentru Siguranţa Naţională. Abu Bakr al-Baghdadi s-a proclamat lider al reţelei teroriste Stat Islamic în iunie 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...