Zeci de răniţi la Paris după o manifestaţie împotriva reformei codului muncii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Douăzeci și șase de persoane – șase protestatari și 20 de polițiști – au fost rănite marți în ciocniri violente produse în timpul unei manifestații la Paris împotriva reformei codului muncii, au anunțat autoritățile, transmite AFP.

Sute de persoane purtând cagule au aruncat proiectile asupra forțelor de poliție în cursul manifestației la care zeci de mii de persoane au protestat marți în capitala Franței, la apelul sindicatelor.

Potrivit poliției, la scurt timp după începerea manifestației, mai multe sute de persoane cu cagule i-au atacat pe polițiști, lansând proiectile în direcția lor. Cinsprezece persoane au fost reținute, scrie Agerpres.

Sindicatele, în frunte cu Confederația Generală a Muncii (CGT), au anunțat mobilizarea a mii de persoane împotriva reformei codului muncii, organizatorii contând pe o participare mai numeroasă decât pe 31 martie, zi de proteste care a reunit aproape 390.000 de persoane în 250 de localități — conform autorităților—, 1,2 milioane, potrivit sindicaliștilor.

Manifestații au mai fost organizate marți și în circa 50 de orașe din provincie.

În cursul dimineții, au fost semnalate baraje la Brest, în Bretania (est), și greve în portul Marsilia (sud). Sectorul energetic a fost și el afectat, cu scăderi de producție în mai multe centrale și linii de înaltă tensiune tăiate în regiunea pariziană, potrivit CGT.

La Paris, Turnul Eiffel a fost închis din cauza grevei unei părți a personalului.

În sectorul căilor ferate, după 14 zile de grevă, rata de participare a fost marți de 7,3%, față de 4,6% cu o zi în urmă. Încă două zile de greve și manifestații în întreaga țară sunt anunțate pentru 23 și 28 iunie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...